ההחלטה על סוג חיפוי הרצפה בבית היא אחת ההחלטות הקשות ביותר בתחום עיצוב הבית. ראשית משום שמדובר על אלמנט קבוע שלא ניתן לשינוי בקלות לאחר ביצוע, שנית בגלל עלותו ושלישית משום שחומריות הרצפה מקרינה באופן משמעותי על אסתטיקת החלל כולו. במשך שנים רבות הבחירה בחיפוי רצפה בעץ לא הייתה בחירה שכיחה בישראל, דבר שהשתנה בשנים האחרונות באופן כמעט דרמטי. כך, ביותר ויותר בתים ניתן לראות חיפוי 'פרקט', הן בחללים פנימיים והן בחללים ציבוריים.
לכאורה השימוש בסוג חיפוי זה לחלוטין אינו טריוויאלי במדינה חמה כשלנו. נדמה שתרבות החיפוי בעץ שייכת יותר למחוזות אחרים, מושלגים, קרים ומיוערים. למרות זאת, החדירה של סוג חיפוי זה נדמית טבעית, או נורמאלית, לאור מספר שינויים שחלו בתחום הפרקטים: הן ברמת הזמינות, הן בחומריות והן בתפיסה העיצובית; שינויים אשר יצרו תפיסה חדשה שהקלה על חדירת הפרקטים לבתים רבים.
ההיצע הגדול הקיים (הן מבחינת סוגי פרקטים והן מבחינת שפע של צבעים, עיצובים, וסגנונות גימור), הקלות היחסית של ההתקנה, טכנולוגיות חדשות אשר מספקות פרקטים דמויי עץ ואריחי גרניט פורצלן דמויי עץ, והרצון לשבור מראה מנוכר על ידי הכנסת אלמנט 'חם', הובילו לסוג של מהפיכה בתחום זה.
ככל הנראה מקור המילה 'Parquet' הוא בצרפת, כאשר אחת מרצפות הפרקט הראשונות יוצרו בארמון וורסאי, בתקופה לואי ה- 14. סוג חיפוי זה הפך במהירה לסמל סטאטוס ולעדות לטעם טוב, עושר וסגנון חיים.
הפרקט התעשייתי שייך כבר למאה ה- 20 וניתן להבחין בשלושה סוגים אפשריים בתחום זה:
אין כמעט ספק שהחזות המרשימה והמדרך הנעים הפכו את הפרקט לצורת חיפוי מקובלת, בעיקר בחדרי שינה וחדרי ילדים, אך לעיתים גם בחללים הציבוריים בבית.
באולם התצוגה של ה- 'אחים לוי' ניתן למצוא מגוון רחב של פרקטים, בכל שלושת הקטגוריות שצוינו. רכישת פרקט כוללת גם התקנה מקצועית. יועצי העיצוב ישמחו לתת מענה לכל שאלה בנושא זה ולהתאים את הסוג המתאים לצרכים, למחיר ולטעם האישיים.
|